Vegetarische quinoa-kaasburgers

Vegetarische quinoa-kaasburgers

Ingrediënten

  • 100 g quinoa (+bouillon)
  • 100 g geraspte kaas
  • 100 g geraspte courgette
  • 2 eieren
  • 50 g volkoren tarwemeel + iets extra

Je hebt hem vast wel eens gegeten: de kaasburger. Lekker, maar ontzettend vet en zout en bovendien zwaar op de maag. Ik heb van de bekende kaasburger een gezondere variant gemaakt door de kaas deels te vervangen door quinoa en courgette. Niet moeilijk te maken en super lekker! Met het recept maak je 6 burgers. Met een burger (of twee) en  sla en zoete aardappel heb je goede maaltijd. Ook lekker op een broodje met sla. Eet smakelijk!

 

Zo maak je het:

  • Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Gebruik bouillon in plaats van water.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom.
  • Maak van het mengsel 6 ballen. Druk ze goed aan en bestuif met een beetje extra meel, zodat ze minder plakkerig zijn en beter aan elkaar blijven zitten.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan, druk de ballen in de pan plat tot burgers, en bak ze in 10 minuten op matig vuur gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

 

Vegetarische quinoa-kaasburgers - recept

 

Voedingswaarde per burger (van 85 gram):
Energie: 176 kcal
Eiwit: 9 g
Koolhydraten: 16 g
   Waarvan suikers: 2 g
Vet: 8 g
   Waarvan verzadigd: 4 g
Voedingsvezel: 2 g

IJzer: 2 mg
Vitamine B12: 0,58 mcg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *