Gehakt met champignons en spinazie in sojasaus

Gehakt met champignons en spinazie in sojasaus

Ingrediënten

  • 240 g zilvervliesrijst
  • 300 g rundergehakt
  • 250 g champignons
  • 200 g verse spinazie
  • 2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • sojasaus

Een makkelijk gerechtje, ideaal voor op een doordeweekse dag. Het gehakt combineert heerlijk met de champignons, de spinazie en de sojasaus. Behalve bij zilvervliesrijst ook heel smakelijk met noodles. Met de aangegeven hoeveelheden maak je 3 porties.

 

Zo maak je het:

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snipper de ui en de knoflook, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was en snijd tevens de verse spinazie wat fijner.
  • Verhit een beetje olie in een wok en rul het gehakt, samen met de ui en de knoflook.
  • Voeg de champignons toe en wok totdat deze gaar zijn.
  • Voeg de spinazie toe en wok deze 1 minuut mee, zodat de blaadjes iets geslonken zijn.
  • Voeg tot slot een scheutje sojasaus toe en serveer met de rijst.

 

Rijst met gehakt, champignons en spinazie - gezond recept

 

Voedingswaarde van 1 portie, inclusief rijst: 
Energie: 581 kcal
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 68 g
   Waarvan suikers: 8 g
Vet: 19 g
   Waarvan verzadigd: 8 g  
Voedingsvezel: 7 g

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *