Stevige tomaten-linzensoep

Stevige tomaten-linzensoep

Ingrediënten

  • 700 g tomaten
  • 200 rode splitlinzen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1l groentebouillion
  • 1 el gemalen komijn
  • olijfolie

De gedroogde linzen hoeven – in tegenstelling tot de meeste andere gedroogde peulvruchten – niet uren lang geweekt en gekookt te worden voor ze gaar zijn. 20 Minuten koken is alles wat ze nodig hebben. Ze maken de soep heerlijk stevig en zorgen voor de nodige eiwitten. Met de aangegeven hoeveelheid ingrediënten maak je 1,8 liter soep. Beetje brood erbij en klaar is Kees!

 

Zo maak je het:

  • Verhit olie in een grote soeppan en fruit daarin de ui en knoflook. Fruit de gemalen komijn 1 minuutje mee.
  • Was en snijd de tomaten en voeg deze toe samen met de rode linzen. Roer even om.
  • Voeg 1 liter groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten doorkoken, totdat de linzen gaar zijn.
  • Maak de soep glad met de staafmixer. Eet smakelijk!

 

Gezond eten - Stevige tomaten linzensoep

 

Voedingswaarde per kom soep (250 ml):
Energie: 145 kcal
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 16 g
   Waarvan suikers: 4 g
Vet: 4 g
   Waarvan verzadigd: 1 g
Voedingsvezel: 7 g

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *