Spaghetti met rucola-hazelnotenpesto en spinazie

Spaghetti met rucola-hazelnotenpesto en spinazie

Ingrediënten

  • 150 g volkoren spaghetti
  • 100 g verse spinazie
  • 2 grote trostomaten (300 g)
  • 50 g rucola
  • 25 g hazelnoten
  • 25 g geraspte kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout

Een tijdje terug verscheen het recept voor deze rucola-hazelnotenpesto al online; een heerlijke pesto voor op brood, bij je salade of natuurlijk in een pasta, zoals deze. Super simpel, met verse spinazie en tomaten. Met de aangegeven hoeveelheid ingrediënten maak je ongeveer 100 gram pesto, waarvan je de helft gebruikt voor deze pasta (voor 2 personen). De andere helft kan je mooi gebruiken in de dagen erna zodat je in no-time iets lekkers op tafel hebt staan. Het is een koolhydraatrijke, licht verteerbare maaltijd geworden. Ideaal voor als je ’s avonds nog wilt gaan sporten bijvoorbeeld.

Voor meer eiwitten kun je bijvoorbeeld wat kipfilet of tofu toevoegen.

 

Zo maak je het:

  • Bereid de pesto volgens dit recept
  • Kook de volkoren spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing
  • Was en snijd de spinazie en de tomaten in stukjes, verhit een klein beetje olie in de koekenpan en roerbak de groenten daarin voor 1 minuut.
  • Giet de pasta af, roer en de pesto doorheen en serveer met de groenten. Eet smakelijk!

 

 

Spaghetti met rucola-hazelnotenpesto en spinazie

 

Voedingswaarde per persoon:
Energie: 398 kcal
Eiwit: 15 g
Koolhydraten: 55 g
   Waarvan suikers: 7 g
Vet: 11 g
   Waarvan verzadigd: 2 g
Voedingsvezel: 9 g

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *