Frisse limoen-avocado taartjes

Frisse limoen-avocado taartjes

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 100 g walnoten
  • 100 g dadels
  • 40 g kokosrasp
  • snufje kaneel
  • Voor de vulling:
  • 2 rijpe avocado's (180 g)
  • 120 ml bloemen crème honing
  • 100 g cashewnoten (geweekt)
  • 40 g kokosrasp
  • 2 el kokosolie (20 ml)
  • Sap van 2 limoenen
  • Sap van 1 citroen

Yum, yum, yum! Zin in iets lekkers, maar wil je niet helemaal over gaan tot ongezonde troep? Dan zijn deze frisse taartjes, van onder andere avocado, dadels en noten gemaakt, een uitkomst! Het recept is voor 12 mini-taartjes. Wel even plannen, want de cashewnoten moeten een nachtje geweekt worden.

 

Zo maak je het:

  • Week de cashewnoten een nacht lang in koud water, zodat ze zacht worden en je er een goede pasta (als onderdeel van de vulling) van kunt maken.
  • Voor het maken van de bodem doe je de walnoten, dadels, een deel van de kokosrasp en een snufje kaneel in de keukenmachine. Maal dit tot een plakkerig geheel.
  • Gebruik papieren muffinvormpjes (12 stuks) of kleine taartbodempjes om de mini-taartjes in te maken.  Verdeel het walnoten-dadelmengsel in 12 bolletjes en maak hiervan de bodems door het mengsel stevig aan te drukken in de vormpjes. Zet de bodems vervolgens in de vriezer om hard te laten worden terwijl je verder gaat met het maken van de vulling.
  • Voor de vulling doe je alle overige ingrediënten in de keukenmachine en mengt dit tot een gladde mousse. Vervolgens schep je de mousse in de vormpjes. Bestrooi met wat extra kokosrasp.
  • Zet de mini-taartjes opnieuw in de vriezer om hard te laten worden en/of te bewaren. Serveer ze koud, maar niet-bevroren. Geniet ervan!

 

frisse-limoen-avocado-taartjes

 

 

Voedingswaarde per taartje (12 stuks totaal):
Energie: 228 kcal
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 14 g
   Waarvan suikers: 12 g
Vet: 17 g
   Waarvan verzadigd: 5 g
Voedingsvezel: 3 g

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *