Aubergine-kwark dipsaus

Aubergine-kwark dipsaus

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • chilipoeder
  • zout, peper

Eigenlijk wilde ik een baba-ganousch maken, maar de tahin die je daarvoor nodig hebt, had ik niet in huis. Wat wel in de koelkast stond, was kwark, en dat bleek een super fijne vervanger. Daarom presenteer ik u hier: aubergine-kwark dipsaus!

 

Zo maak je het:

  • Was de aubergines en prik er met een vork op meerdere plekken gaatjes in. Rooster de aubergines in een voorverwarmde oven op 180°C voor 40 minuten. Laat daarna de aubergines afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng tot een stevige dipsaus.

De dipsaus is lekker met brood of rauwkost, maar ook bij een salade zoals hier op de foto met granen, rucola, komkommer, tomaat en zoete aardappelfriet. Eet smakelijk!

 

Aubergine-kwark dipsaus recept

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *