Lichte salade met edamame en druiven

Lichte salade met edamame en druiven

Ingrediënten

  • ½ grote broccoli (150 g)
  • ½ komkommer (130 g)
  • 100 g rode, pitloze druiven
  • 100 g edamame
  • 25 g gemengde sla
  • 25 g gezouten pistachenootjes, fijngehakt
  • 1 limoen

Dit is een heerlijk lichte salade met o.a. broccoli, edamame en druiven. Edamame zijn jonge sojaboontjes en behoren tot de peulvruchten. Ze zijn super voedzaam! Je kent ze misschien wel uit de Aziatische keuken, waarin ze – nog in de peul, bestrooid met zout – als snack gegeten worden. Voor dit gerecht heb ik kant-en-klare edamame gebruikt (gewoon uit het koelschap van de grotere supermarkt), die je zonder verdere bereiding aan het gerecht kan toevoegen. Samen met de overige ingrediënten maak je in een handomdraai een volle kom salade!

 

Zo maak je het:

  • Was de broccoli roosjes en stoom ze in 5 minuten beetgaar. Laat ze daarna afkoelen.
  • Was de gemengde sla en snijd de blaadjes in kleine(re) stukjes.
  • Schil de komkommer en snijd deze in kleine stukjes.
  • Was en halveer de rode druiven.
  • Pel de pistachenootjes en hak ze fijn.
  • Doe alle ingrediënten stuk voor stuk in een slakom en besprenkel met een beetje limoensap. Eet smakelijk!

 

Salade met broccoli, edamamme en pistache

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *