Vegan cannellini ballen met prei en wortel

Vegan cannellini ballen met prei en wortel

Ingrediënten

  • 1 blik cannelini bonen (250 g)
  • 60 g prei
  • 60 g geraspte wortel
  • 30 g havermout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el gedroogde bieslook
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen koriander
  • Snufje milde paprikapoeder
  • Snufje zout

Hoe vaak eet jij cannellinibonen? Vast veel te weinig! Cannellibonen zijn super voedzaam en bovendien hartstikke lekker. Zeker in de combinatie van ingrediënten die ik voor deze cannellini ballen gebruikte (al zeg ik het zelf;)). Alles plantaardig, dus een mooie kans voor een vegan maaltijdje. Gebruik ze in een salade, met rijst, bij een pasta, in een wrap of pitabroodje… Kortom: ze zullen altijd van pas komen! Met de aangegeven hoeveelheden maak je 12 ballen.

 

Zo maak je het:

  • Laat de cannellini bonen uitlekken. Was en snijd de prei in kleine stukjes en was en rasp zo’n 60 g wortel.
  • Doe de bonen en de prei in de keukenmachine en laat draaien.
  • Doe, al draaiende, de havermout, olijfolie, mosterd en overige kruiden en specerijen erbij en laat draaien tot een grove pasta. Schep er tot slot de geraspte wortel door heen.
  • Maak nu 12 balletjes van het mengsel, ongeveer ter grootte van een bitterbal.
  • Bak de balletjes op matig vuur in ongeveer 8 minuten goudbruin in een koekenpan (met goede antiaanbaklaag). De binnenkant blijft lekker smeuïg. Eet smakelijk!

 

Vegan cannellini ballen met prei en wortel - gezond recept

 

 

Voedingswaarde per balletje (27 g):
Energie: 46 kcal
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 5 g
   Waarvan suikers: 1 g
Vet: 1 g
   Waarvan verzadigd: 0 g
Voedingsvezel: 2 g

 

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *