Rucola-hazelnoten pesto

Rucola-hazelnoten pesto

Ingrediënten

  • 50 g rucola
  • 25 g hazelnoten
  • 25 g geraspte kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout

Traditionele groene pesto maak je met onder andere basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. In deze variant heb ik die vervangen door rucola, hazelnoten en – op z’n Hollands – geraspte Goudse kaas. Ook lekker!
Met dit recept maak je iets meer dan 100 g pesto. Lekker voor in een pasta, op brood of een cracker. Je kunt de pesto in een afgesloten potje een aantal dagen bewaren in de koelkast.

 

Zo maak je het:

  • Was de rucola en doe deze samen met de hazelnoten en de kaas in de keukenmachine. Laat even draaien.
  • Voeg dan – al draaiende – de overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout.

 

Recept - Rucola-hazelnotenpesto - zelf gemaakt

 

Voedingswaarde van 1 el (=20 g) rucola-hazelnotenpesto:
Energie: 76 kcal
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 1 g
   Waarvan suikers: 0 g
Vet: 7 g
   Waarvan verzadigd: 2 g
Voedingsvezel: 1 g

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *