Zelfgemaakte ijsthee

Zelfgemaakte ijsthee

Ingrediënten

  • 2 theezakjes (groen of zwart)
  • nectarine of citroen
  • plat of bruisend water
  • (honing)
  • ijsklontjes

De originele ijsthee zit bomvol suiker. ‘Natuurlijke’ varianten met minder suiker of honing worden tegenwoordig ook verkocht, maar vaak voor veel te veel geld. Terwijl je deze heel makkelijk zelf maakt. En precies zoals je hem hebben wilt… Met groene thee of zwarte. Met bruisend water of gewoon plat (kraanwater). Met perzik/nectarine smaak of met citroen. Minder of meer honing. Of… zoals ik al zei; wat jij wil!

 

Zo maak je het:

  • Zet water op voor een kop thee. Laat twee theezakjes 4 minuten trekken in het water.
  • Vul in een kan (van 1,5L) de thee aan met koud water (bruisend of plat).
  • Snijd een nectarine in partjes of een citroen in schijfjes en voeg deze toe aan de thee.
  • Voeg eventueel 2 knijpjes honing toe.
  • Zet in de koelkast en laat afkoelen. Voeg ijsklontjes toe voordat je de ijsthee serveert.

 

Zelf gemaakte ijsthee - homemade icetea

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *