Quinoasalade met zoete ahorn-venkeldressing

Quinoasalade met zoete ahorn-venkeldressing

Ingrediënten

 • 100 g quinoa
 • 1 groentebouillonblokje
 • 100 g gemengde, donkergroene sla
 • 50 g doperwten (diepvries)
 • 50 g geraspte wortel
 • handje alfalfa (kiemgroenten)
 • 1 el olijfolie
 • 1 el ahornsiroop
 • sap van 1/2 citroen
 • venkelzaadjes

…Boordevol voedingsstoffen, deze quinoasalade! Zo bevat een bord salade een flinke hoeveelheid foliumzuur en vitamine C en draagt het bij aan de voorziening van o.a. vit B1, B2 en B6. Ook leveren de groenten en de quinoa samen flinke hoeveelheden kalium, fosfor, magnesium en ijzer en zorgen met name de worteltjes en de donkergroene bladgroenten voor bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan provitamine A voor vrouwen. Zoals ik al zei: boordevol voedingsstoffen dus!
Neem een bord sla als lunch of gebruik een beetje als bijgerecht. Wil je de salade minder vet maken? Gebruik dan minder dressing. Krijg je dagelijks al (te) veel zout binnen? Gebruik dan een half bouillonblokje in plaats van een hele.

 

Zo maak je het:

 • Begin met de dressing. Dan kan de smaak van de venkelzaadjes alvast mengen met de rest. Gebruik voor de dressing een eetlepel olijfolie, een eetlepel ahornsiroop, het sap van een halve citroen en wat venkelzaadjes (naar smaak).
 • Kook vervolgens de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing, samen met een groentebouillonblokje. Zorg ervoor dat de quinoa goed droog wordt gekookt.
 • Kook ondertussen ook de diepvries doperwtjes gaar in enkele minuten. Laat deze vervolgens snel  afkoelen door er koud water overheen te laten stromen. Zo stopt de garing en blijven ze lekker knapperig.
 • Wanneer de quinoa ook iets is afgekoeld meng je deze met de sla, de geraspte wortels, de doperwten en (eventueel) de alfalfa. Serveer de dressing bij de salade. Eet smakelijk!

 

Quinoa salade met zoete ahorn-venkeldressing - food - blog - recept

 

Voedingswaarde van 1 vol bord salade, incl. dressing (helft van het totaal):
Energie: 289 kcal
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 39 g
   Waarvan suikers: 7 g
Vet: 9 g
   Waarvan verzadigd: 1 g  
Voedingsvezel: 7 g

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *