Hummus met kurkuma

Hummus met kurkuma

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (265 g)
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 1 teentje knoflook
  • sap van ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kurkuma
  • paar takjes verse koriander
  • 50 ml water
  • zout en peper

Hummus. Voor de health-lovers onder ons een inmiddels bekend product; je komt het overal tegen! Niet zo gek, want hummus is hartstikke veelzijdig, gezond en lekker. En daarom mag een recept op deze site niet ontbreken. Je kunt hummus ook kant-en-klaar kopen, maar die varianten bevatten vaak meer vet door de toevoeging van plantaardige olie (zoals raapolie of  koolzaadolie). Een beetje olie hoort erbij, maar we hoeven het niet te overdrijven. In deze variant dus minder olie, maar wel een schepje kurkuma en verse koriander voor de smaak. Met de aangegeven hoeveelheden maak je 350 gram hummus. Daar kan je wel een paar dagen mee vooruit. 😉

 

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten behalve het water in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.
  • Voeg water toe naar de gewenste dikte en laat weer draaien tot een glad geheel. Ik gebruikte 50 ml water.
  • Breng op smaak met peper en zout. Serveer in een kommetje als dip of gebruik als broodbeleg. Wat je over houdt bewaar je nog enkele dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.

 

Hummus met kurkuma en rauwkost - gezond recept

 

Voedingswaarde per 35 gram hummus (dat is de hoeveelheid voor zo’n 6 keer flink dippen of een dik besmeerde boterham):
Energie: 70 kcal
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 4 g
   Waarvan suikers 0 g
Vet: 4 g
   Waarvan verzadigd 1 g
Voedingsvezel: 2 g

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *