5x Water met een smaakje

5x Water met een smaakje

Water is de allerbeste drank om de dorst te lessen. Da’s vast niks nieuws. Maar wat nou als je water drinken super saai vindt? Dan is water met een smaakje een uitkomst! En het goede nieuws: dit maak je heel gemakkelijk zelf!

Met een beetje vers fruit, verse kruiden, specerijen en tijd geef je gewoon kraanwater een subtiel smaakje. Net ff iets anders en zonder vreemde nasmaak (in tegenstelling tot de in de supermarkt verkrijgbare smaakjeswater – die ‘aroma’s’ bevatten en gezoet zijn met zoetstoffen). Voor de echte frisdrinkers is dit wellicht nog steeds een grote stap, maar smaakjeswater bevat dan ook (haast) geen suikers die slecht zijn voor je tanden en levert (haast) geen kcal (als je veel fruit toevoegt zal dit een klein beetje fruitsuikers en dus ook een klein beetje kcal leveren). Een kwestie van wennen.

Wat je nodig hebt is een grote kan die je af kunt sluiten en plek in je koelkast om de kan, gevuld met water en het fruit, de kruiden en/of specerijen, een nachtje te laten trekken. Hieronder staan 5 combinaties die ik lekker vind, maar wees vooral creatief en maak je eigen favoriete combi’s. Het is niet moeilijk!

 

Combi 1: schijfjes sinaasappel / takje tijm / steranijs
Combi 2: takjes munt / schijfjes limoen / sliertjes komkommer
Combi 3: schijfjes citroen / blokjes gember / schijfje ananas
Combi 4: granaatappelpitjes / een takje rozemarijn / schijfjes nectarine
Combi 5: blaadjes basilicum / aardbeien / schijfjes citroen

 

 

Tot slot enkele tips:
1. Het fruit dat je over hebt, eet je meteen op of kun je verwerken in een fruitsalade
2. In de toko of op de markt zijn veel (verse) kruiden en specerijen te vinden, vaak veel goedkoper dan in de supermarkt
3. Verse kruiden over? Vries ze in als ijsblokjes en gebruik ze een andere keer
4. Gebruik neutrale ijsblokjes om het water extra koud te maken
5. Serveer in een leuk glas om het aantrekkelijker te maken. Eten en drinken dat er aantrekkelijk uitziet vinden we vaak ook beter smaken!

 

 

Water met een smaakje - Munt Infused water - gezonde dranken

Water met een smaakje - IJsblokjes - Verse kruiden

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *