Mexicaanse volkoren tortilla’s

Mexicaanse volkoren tortilla’s

Ingrediënten

  • 300 g volkoren tarwemeel
  • 150 ml water
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout

Een Mexicaanse tortilla is een soort pannenkoek gemaakt van maïsmeel of tarwebloem. Wij – in Nederland – noemen ze meestal ‘wraps’. In plaats van bloem heb ik in dit recept volkoren meel gebruikt voor deze tortilla’s, wat als voordeel heeft dat ze daardoor onder andere een stuk meer vezels bevatten. Vezels zorgen voor een goede darmwerking en een langer verzadigd gevoel. In de supermarkt heb ik de 100% volkoren tortilla’s – en zonder toegevoegd suiker – nog niet gespot. Het kost je wat meer tijd dan het open trekken van een pak kant-en-klare tortilla’s, maar dan heb je ook wat! De hoeveelheid ingrediënten is voor 8 tortilla’s.

 

Zo maak je het:

• Voeg alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een egaal deeg.
• Dek het deeg af met een schone theedoek en laat een half uurtje staan.
• Verdeel de deegbal in 8 gelijke stukken en maak hier opnieuw balletjes van.
• Bestrooi de werkplaats met wat bloem, zodat het deeg niet aan de ondergrond plakt. Rol de balletjes uit met een deegroller tot zo plat mogelijke tortilla’s. Hoe platter, hoe beter ze gaar worden.
• Bak de tortilla’s 1 minuut aan elke kant in een hete koekenpan zonder olie te gebruiken.
• Klaar! De tortilla’s kun je vullen met wat je lekker vindt: gehakt of kip, groenten en verse ijsbergsla. Lekker met deze quacamole!

 

Voedingswaarde van 1 tortilla (ongevuld):
Energie: 134 kcal
Eiwit: 4 g
Koolhydraten:23 g
Vet: 2 g
Voedingsvezel: 4 g

 

Recept volkoren tortilla wraps met voedingswaarde

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *