De lekkerste quacamole

De lekkerste quacamole

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado's
  • sap van een 1/2 citroen
  • 1kleine rode ui
  • 2 mini trostomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Voor een goede quacamole is het belangrijk dat de avocado’s – het belangrijkste ingrediënt – goed rijp zijn. Heb je nog onrijpe (zeg maar knoertharde) avocado’s gekocht in de supermarkt? Laat deze dan gerust een week liggen, buiten de koelkast welteverstaan. Wanneer je er in knijpt moet de avocado een beetje meegeven. Zijn er al bruine ‘draden’ in de vrucht te vinden wanneer je hem open snijdt? Dan ben je te laat. Ja… timing is everything!

 

Zo maak je het:

  • Snijd de avocado’s rondom de pit doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
  • Doe de avocado’s in een kommetje en prak het vruchtvlees met een vork.
  • Besprenkel de avocado’s met het sap van een halve citroen, om bruinkleuring te voorkomen.
  • Pers de knoflook en snijd het uitje en de tomaatjes fijn. Meng alles door de avocadopuree.
  • Breng op smaak met peper en zout. Lekker bij tortilla’s, op een cracker, of een maaltijd met bonen.

 

Recept: de lekkerste quacamole

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *