Spinazie-doperwtjessoep

Spinazie-doperwtjessoep

Ingrediënten

  • 350 g doperwten (diepvries)
  • 100 g verse spinazie
  • 60 g aardappel
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l groentebouillion
  • olie, peper, zout

Deze soep is het hele jaar door lekker. En eigenlijk ook de hele dag door. Bij de lunch of het diner met een broodje, of een klein kommetje voor tussendoor. De doperwtjes maken hem heerlijk romig. Met de aangegeven hoeveelheid ingrediënten maak je ruim 1,5 liter soep.

 

Zo maak je het:
• Snipper de ui en knoflook. Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet.
• Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg deze samen met de doperwten toe. Even goed mengen en dan de groentebouillon erbij doen.
• Breng de soep aan de kook en laat zo’n 15 minuten doorkoken op een laag vuur met de deksel op de pan.
• Was en snijd de verse spinazie en voeg deze stap voor stap in de laatste minuut toe aan de soep. Roer door tot de spinazie geslonken is.
• Laat de soep (enigszins) afkoelen en maak hem dan glad met de staafmixer of blender. Indien nodig opnieuw opwarmen en serveren maar!

 

Spinazie-doperwtjes soep

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *