Volkoren penne met kip en groene asperges

Volkoren penne met kip en groene asperges

Ingrediënten

  • 150 volkoren penne
  • 300 g kipfilet
  • 300 g groene aspergetips
  • 1 courgette
  • 1 el mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • bosje peterselie
  • bosje bieslook
  • olie, peper en zout

Het is aspergeseizoen! Van eind april tot en met 24 juni om precies te zijn. Met deze groene knabbelsticks maak je gemakkelijk en snel een heerlijke lente-pasta. Een pasta die, ondanks de toevoeging van een beetje mayonaise, weinig vet bevat door de kipfilet en een flinke portie groenten. Wil je hem nog magerder? Vervang dan de mayo door bijvoorbeeld Griekse Yoghurt.

Zo maak je het:

  • Kook de volkoren penne volgens de gebruiksaanwijzng.
  • Snijd de kipflet in stukjes en bak ze in een beetje olie op middelmatig vuur gaar.
  • Was de asperges. De dunnere delen van de asperge hoef je niet te schillen. De eventuele dikkere stengel aan de onderkant wel. Snijd ook het houtachtige stukje aan de onderkant eraf. Verhit een beetje olie in een andere koekenpan en bak de asperges in zo’n 10 minuten op middelmatig vuur gaar, de duur is afhankelijk van hoe dik de asperges zijn. Even checken dus! Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg deze na vijf minuten toe.
  • Meng een eetlepel mayonaise met het sap van een citroen, samen met wat fijngesneden bieslook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af en meng met het mayo-mengsel, de kip en de groenten. Eet smakelijk!

 

Geond recept: volkoren penne met kip en asperges

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *