Couscous met groenten en harissa-yoghurtdressing

Couscous met groenten en harissa-yoghurtdressing

Ingrediënten

  • 150 g couscous
  • 150 g sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 1/2 courgette
  • 50 g witte kruimelkaas
  • 100 ml yoghurt
  • 2 el harissa
  • bosje koriander
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Traditioneel vergen gerechten met couscous behoorlijk wat tijd en energie om te maken. De couscous die wij kennen uit de supermarkt is couscous die al voorgekookt is en die je alleen nog maar hoeft te wellen. Minder van smaak, maar wel snel klaar. Smaak geven we dit gerecht met de harissa (zelf gemaakt of kant-en-klaar) en de verse koriander. Met de aangegeven hoeveelheid groenten heb je een heerlijke maaltijd voor 2-3 personen. Restje over? Voeg er de volgende dag bij de lunch wat verse sla aan toe en je hebt een heerlijke salade!

 

Zo maak je het:

  • Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Was en halveer de sperziebonen en kook deze in een klein laagje water in 10 minuten gaar. Giet daarna af.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes en fruit deze in een beetje olie in enkele minuten gaar. Voeg daarna de tomaat – ook in blokjes gesneden – toe en fruit kort mee.
  • Maak ondertussen de dressing van de yoghurt, harissa, koriander, citroensap, en eventueel een snufje peper en zout.
  • Voeg de couscous en de sperziebonen bij de courgette en tomaat en hussel even door elkaar. Serveer op een bord of kom en schenk daarover (een deel van) de dressing en verkruimel tot slot de witte kaas over het gerecht. Eet smakelijk!

 

Couscous met harissa-yoghurtdressing

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *