Lentestamppotje met knolselderij

Lentestamppotje met knolselderij

Ingrediënten

  • 250 g runderbieflap
  • 1 knolselderij
  • 3 aardappels
  • 40 g rucola
  • 2 prei
  • 6 bosuitjes

Nederlandse stamppot is typische winterkost, maar wist je dat je hier ook heel gemakkelijk een lentevariatie van kunt maken? In deze lentestamppot heb ik een deel van de aardappels vervangen door knolselderij, wat een lekker frisse smaak geeft en bovendien een wat lichtere maaltijd vormt. Ik serveerde er dit keer stukjes rundvlees bij, maar hij is ook lekker met bijvoorbeeld pittige sojastukjes voor een vega-variant.

 

Zo maak je het:

  • Schil de aardappels en de knolselderij en snijd deze in even grote blokjes. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar, samen in één grote pan.
  • Snijd de runderbieflapjes in reepjes, bestrooi met peper en zout en bak ongeveer 4 minuten in een koekenpan. Blijf de reepjes af en toe bewegen. Haal daarna uit de pan en zet even aan de kant.
  • Maak ondertussen de prei en bosui schoon en bak deze in diezelfde een koekenpan voor enkele minuten. De smaak van het rundvlees mengt zich zo heerlijk met de groenten.
  • Giet het aardappel-knolselderij water voor een groot deel af, maar laat een beetje vocht over in de pan om een smeuïge stamppot te krijgen. Stamp alles fijn met een stamper, meng er de rucola, prei en bosuitjes doorheen, breng op smaak met peper en zout en voeg de rundvleesreepjes er aan toe. Eet smakelijk!

 

Gezond recept: Lentestamppotje met knolselderij

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *