3x Lekker eten op Texel

3x Lekker eten op Texel

Sinds enkele jaren kom ik met mijn vriend regelmatig op Texel. Of het nu gaat om een weekendje uitwaaien in november, of een lange meivakantie met volop zon, het is er altijd even heerlijk. Zo dicht bij huis, maar toch echt vakantie! Inmiddels hebben we een aantal favorieten als het gaat om lekker eten. En wel in de categorieën ‘strandpaviljoen’, ‘visrestaurant’ en ‘lokale producten’; alle drie typisch voor Texel! Ga je binnenkort naar Texel, bezoek dan zeker even deze plekjes.

 

  • Strandpaviljoen Kaapnoord

In het noordelijke puntje van Texel vind je strandpaviljoen Kaapnoord. Een strandtent zoals een strandtent hoort te zijn. De sfeer is er relaxt en het uitzicht fantastisch. Of je nu buiten of binnen zit, je kijkt heerlijk uit op het strand en de zee en kunt bij helder weer Vlieland zien liggen. Ook in de zomer is het strand er (relatief) rustig. Vanwege de stroming is het water namelijk niet geschikt om te zwemmen en dus ligt het er niet bomvol met handdoekjes. Strandwandelingen na het eten op dit stukje Texel zijn daarom perfect. De bediening van Kaapnoord is vlot, zelfs bij een bomvol terras. Het eten is niet ingewikkeld en niet speciaal maar de uitvoering ervan is gewoon goed en er is voor ieder wat wils. Gezonde keuzes kun je maken met een soep, salade, of een broodje, maar ook friet en pannenkoeken staan op de kaart, net als diverse vis- en vleesgerechten. Echt de moeite waard om even voorbij de bekende plekken in de buurt van de Koog te rijden naar dit plekje in de Cocksdorp.

Adres: Volharding 4, De Cocksdorp – Texel

Hotspot Strandpaviljoen KaapNoord Texel

 

  • Visrestaurant ’t Pakhuus

In het mooie haventje van Oudeschild (zie foto bovenaan), aan de oostkant van Texel vind je visrestaurant ’t Pakhuus. Heb je zin in een avondje echt goed eten, een tikkie chique maar niet te, ga dan hier heen. Je moet wel van vis houden natuurlijk. 😉 Het interieur is er modern en sfeervol. In de serre zit je prachtig en voelt het met het zonnetje op de ramen schijnend al gauw zomers aan. Bovendien is de bediening er uitstekend en erg attent (als jullie meelezen: nogmaals heel erg bedankt voor het ‘koken op Texel’ kookboek!). Je kunt kiezen uit een 3-, 4-, 5- of zelfs 6-gangen menu, maar ook gewoon a la carte bestellen. Wij gingen dit keer voor de vis van de dag (rode poon) en een dessert van aardbei, witte chocolade, witte thee en limoen. En kijk eens wat voor moois en lekkers er daarvan gemaakt werd!

Adres: Haven 8, Oudeschild – Texel

FullSizeRender[1]

Visrestaurant 't Pakhuus - lekker eten op Texel

 

  • Biologisch-dynamische zorgboerderij Novalis Hoeve 

Je hoeft natuurlijk niet altijd uit eten om lekker te eten. Thuis kun je ook goed aan de slag, mits je producten van goede kwaliteit in huis hebt. Het leuke van Texel is dat er een ruim aanbod is aan lokaal geproduceerde producten. Het meest bekend is wellicht het Texels bier en het Texels lamsvlees, maar ook Texels rundvlees, Waddengarnalen, kokkels, oesters en Texelse asperges zijn in het seizoen volop te verkrijgen. En langs de kant van de weg vind je volop boerderijen waar je bijvoorbeeld aardappels en uien kunt kopen. Het mooie van lokale producten en streekproducten is dat ze niet over lange afstanden vervoerd zijn en bovendien vaak verantwoord geteeld zijn. Fijn voor het milieu dus en bovendien lekker vers.

Een leuke plek om te bezoeken en enkele lokale producten te scoren is de biologisch-dynamische zorgboerderij de Novalis Hoeve in Den Hoorn. De producten die hier geteeld en geproduceerd worden zijn te koop in het bijbehorende winkeltje. Zo vind je er onder andere groenten van het seizoen, raathoning, kruidenthee, rund- en varkensvlees, melk, kaas, roomijs en versgebakken brood. Allen zeer smakelijk. …Ik duik dus nog even de keuken in om wat lekkers te maken met onze vers gekochte producten! 🙂

Adres: Hoornderweg 46, Den Hoorn – Texel

Biologisch-dynamische zorgboerderij Novalis Hoeve Texel

lokale producten en streekproducten - Texel

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *