Knoflook-kruidenboter

Knoflook-kruidenboter

Ingrediënten

  • 125 g (biologische) roomboter
  • 1 el (5 g) kruidenboterkruiden
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen

Tegelijk met het aandienen van het lekkere terrasjesweer dient er bij mij zich een enorme behoefte aan brood met kruidenboter aan. Dat eet ik namelijk graag in de zon op het terras. 🙂 Liefst met een flinke dosis knoflook.  Maar omdat ik niet altijd op het terras kan zitten – helaas, helaas – en omdat kant-en-klare kruidenboter vaak bomvol zit met ‘troep’ en heel veel zout maak ik graag thuis mijn eigen knoflook-kruidenboter. Eigenlijk een te makkelijk recept, zeker omdat mijn multi-toko  ‘kruidenboterkruiden’ verkoopt! Dit is een mix van gedroogde kruiden die bestaat uit bieslook, peterselie, kervel en oregano. Je kunt natuurlijk makkelijk je eigen mix maken van gedroogde kruiden die in je keukenkastje staan of met verse kruiden aan de slag. Gebruik de knoflook-kruidenboter wel met mate, want roomboter is natuurlijk hartstikke vet dus qua calorieën tikt het aardig aan! Behalve op brood is deze knoflook-kruidenboter ook super om je vlees of vis in te bakken! Smullen maar!

 

Zo maak je het:

  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat hem zacht worden op kamertemperatuur. Dit duurt zeker een uur, kwestie van plannen!
  • Snijd de zacht geworden boter in blokjes en doe deze in een bakje.
  • Doe de kruiden, het sap van de citroen, en een geperst teentje knoflook erbij. Dit geheel dient door elkaar gemengd te worden. Gebruik de achterkant van een lepel om beetje bij beetje de ingrediënten door de roomboter heen te ‘duwen’.
  • Lekker op brood of om je vlees of vis in te bakken. Bewaar de overgebleven boter in een afgesloten bakje in de koelkast.

 

knoflook-kruidenboter zelf maken

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *