Super gezonde ‘plantbased’ maaltijd

Super gezonde ‘plantbased’ maaltijd

Ingrediënten

 • 100 g granenmix (AH bio)
 • 1 kleine zoete aardappel
 • 2 (flinke) handen verse spinazie
 • 1 avocado
 • 1 rode puntpaprika
 • 1 tomaat
 • 2 el pijnboompitten
 • 2 el hummus
 • 1 knoflook- en kruidenbouillonblokje (Zonnatura)
 • 1 el (gebroken) lijnzaad

‘Plantbased’ oftewel plantaardig eten is goed voor je! De hoofdlijn van onze nieuwe Richtlijnen Goede Voeding (2015) (dat waar onder andere de nieuwe Schijf van Vijf op gebaseerd is) luidt: ‘Eet volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon’. Dat wil niet zeggen dat je vlees, vis en producten als melk en eieren helemaal weg moet laten, maar af en toe een maaltijd die volledig plantaardig is, is zeker aan te raden! Helemaal plantaardig eten (vegan) is ook niet verkeerd trouwens, mits je heel goed let op het opvangen van de tekorten die je daarmee riskeert (zoals vitamine B12 en ijzer). Een voordeel is bijvoorbeeld dat je veel vezels binnen krijgt. Zo ook met deze maaltijd. De aangegeven hoeveelheden zijn voor twee personen.

 

Zo maak je het:

 • Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook de blokjes in zo’n 15 minuten gaar.
 • Doe de granen in een pan met een laagje water en het bouillonblokje en kook ze in 10 minuten gaar.
 • Was de spinazie, paprika en tomaat. Snijd in stukjes en verdeel over twee bordjes of kommetjes. Doe dit ook met de avocado.
 • Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin. Giet de granen en zoete aardappel af, en verdeel dan ook deze en de pijnboompitjes over de kommetjes en voeg hier tot slot een eetlepel hummus en wat lijnzaad aan toe. Eet smakelijk!

 

 

gezond recept - suikervrij, plantbased, zonder pakjes en zakjes

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *