Platte appelcake met minder suiker

Platte appelcake met minder suiker

Ingrediënten

  • 2 grote appels
  • 2 rijpe bananen
  • 135 g havermout
  • 3 eieren
  • 1 el appelstroop
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el kokosolie
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Het is geen appeltaart, niet echt een cake, ook geen muffin dit keer… maar een ‘platte appelcake’ dus. Met minder suiker wel te verstaan en de nodige vervangingen t.o.v. de gebruikelijke appeltaart of -cake, zodat we deze variant best gezond kunnen noemen! Het kleine beetje suiker zit hem in de appelstroop. En natuurlijk bevatten de banaan, havermout en agavesiroop ook ‘suikers’, in de vorm van (complexe) koolhydraten. Daar is overigens niks mis mee!

Afijn. Deze platte appelcake is lekker als tussendoortje en zeker ook geschikt om te serveren op een feestje!

 

Zo maak je het:

  • Mix de banaan, havermout en de eieren in de keukenmachine, zodat het een glad beslag vormt.
  • Voeg dan de appelstroop, agavesiroop, kokosolie, kaneel, bakpoeder en een snufje zout toe en meng dit door het beslag.
  • Was en snijd de appel in kleine blokjes en roer deze door het beslag.
  • Bekleed een ovenschaal (20×30 cm) met bakpapier en giet hierin het mengsel. Zet in de oven op 180°C voor zo’n 40-45 minuten. Dat wordt smullen!

 

 

recept gezonde appeltaart met minder suiker

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *