Amandel-sesampasta

Amandel-sesampasta

Ingrediënten

  • 100 g witte amandelen
  • 50 g sesamzaadjes

Deze amandel-sesampasta maak je met slechts twee ingrediënten! …Mag jij raden welke! 😉

Je hebt een goede keukenmachine nodig, maar daarmee wordt het maken van deze pasta dan ook een fluitje van een cent. Ik gebruik de Magimix compact 32oo XL. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten in de keukenmachine te doen en hem aan te zetten. Je moet hem zeker vijf minuten laten doordraaien. De amandelen en de sesamzaadjes worden eerst fijn gehakt. Het wordt dan een plakkerige massa. Wanneer je doordraait komen de oliën die erin zitten vrij en wordt het geheel smeerbaar. Geduld is dus het enige wat je naast de twee ingrediënten nog nodig hebt!

De pasta is heerlijk op (geroosterd) brood, een cracker of rijstwafel. Eet smakelijk!

 

 

zelfgemaakte amandel-sesampasta - calciumrijk

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *