Pinda-rijsteknotsen met chocola

Pinda-rijsteknotsen met chocola

Ingrediënten

  • 150 g dadels
  • 50 g havermout
  • 4 rijstwafels
  • 4 el (100%) pindakaas
  • 100 g chocolade

Hou jij ook van pindarotsen met chocolade? Rijstwafels met pindakaas? En at je vroeger (of nog steeds) het liefst boterhammen met pindakaas én hagelslag? Dan kan het niet anders dan dat je deze pinda-rijsteknotsen met chocola ook zo lekker vindt!

Het zijn heerlijke tussendoortjes, redelijk gezond, maar wel echte energiebommetjes. Het scheelt dat ze mega vullend zijn. Eén of twee van die knotsen en je zit echt vol! Ik gebruikte de 100% pindakaas van de AH. Hierin zit niets anders dan pinda, in tegenstelling tot veel andere soorten pindakaas, waar o.a. vaak ook suiker en palmvet aan is toegevoegd. Met dit recept kun je er zo’n 16 maken. De rest kan je in de vriezer bewaren, zodat je er nog de hele week plezier van hebt.

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade in de keukenmachine. Maal alles heel fijn.
  • Maak van het gemalen mengsel ‘knotsen’, door een handje mengsel stevig tegen elkaar aan te duwen. Het mengsel is vrij korrelig, maar doordat je handen het iets verwarmen, kun je het enigszins kneden. Maak op deze manier zo’n 16 knotsen en doe deze dan voor zeker 15 minuten in de vriezer.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie in een klein kommetje. Haal de knotsen uit de vriezer in dip ze voor de helft in de gesmolten chocolade. Wanneer de knotsen goed koud zijn smelt de chocola snel.
  • Leg alle knotsen op een bordje en zet nog even in de koelkast zodat de chocolade goed hard kan worden. Klaar!

 

gezonde tussendoortjes - recept

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *