Vegetarische linzenburgers met spinazie

Vegetarische linzenburgers met spinazie

Ingrediënten

  • Voor 6 burger:
  • 1 blik linzen (265 g)
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2 eieren
  • 50 g teffmeel
  • Peper en zout
  • Olie om in te bakken

Ik eet liever niet zo veel vlees. Als alternatief koop ik in de supermarkt wel eens van die kant-en-klare vegetarische burgers, maar die vind ik vaak toch niet zo heel lekker. Ik ben daarom de keuken in gedoken om mijn eigen vegaburger-variant te maken. Eerdere ervaringen hiermee leerde me dat het moeilijk is om burgers te maken die niet snel uit elkaar vallen. Ik heb er daarom twee eieren aan toegevoegd en gebruikte ‘Teff oergranenontbijt’ van Zonnatura als bindmiddel. En dat bleek dus een succes! Druk de burgers goed tegen elkaar aan en heb geduld met omdraaien. Ook dat helpt om de burgers mooi bij elkaar te houden. Lekker op een broodje, samen met geroosterde groenten of een salade. Eet smakelijk!

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak van het mengsel 6 ballen die je stevig aandrukt. Leg de ballen in een pan en maak ze plat, zodat ze een burgervorm krijgen.
  • Bak op een laag-middelmatig vuur in een koekenpan, zo’n 15 minuten. Keer niet te snel om, dan vallen ze uit elkaar.

 

Zelf maken: vegetarische linzen burger met spinazie

 

 

 

 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *