Superfood chocolade

Superfood chocolade

Ingrediënten

  • 1 tl maanzaad
  • 1 tl chiazaad
  • 1 el cashewnoten
  • 1 el gojibessen
  • 1 el cranberry's
  • 2 repen chocolade, zonder 'poespas' (200 g)

De term ‘superfood’ is misleidend. Er bestaan geen voedingsmiddelen met superkrachten, waar je oersterk en mega gezond van wordt. Daar is een uitgebalanceerd dieet (plus voldoende slaap, beweging, weinig stress…) voor nodig, niet één enkel goedje. Maar met superfoods weet iedereen inmiddels precies wat ik bedoel, en je kunt er wel mooi je chocolade mee pimpen! Ik gebruikte een aantal ingrediënten die ik in de kast had liggen. Maak gerust je eigen variatie. In weinig tijd heb je een originele chocoladereep op tafel!

 

Zo maak je het:

  • Maak een mix van superfoods. Ik gebruikte maandzaad, chiazaad, cashewnoten, gojibessen en cranberry’s. Verdeel de mix over een vorm, bekleed met bakpapier, bijvoorbeeld een cakeblik.
  • Breek de repen chocola in brokjes en verwarm ze au-bain-marie in een schaaltje zodat de chocolade smelt maar niet verbrand.
  • Giet de gesmolten chocolade over de superfoodmix. Schud dan even goed met het blik, zodat de chocolade en de mix goed verdeeld wordt.
  • Zet in de koelkast totdat de chocolade weer hard is geworden. Door het bakpapier haal je hem makkelijk uit het blik. Yammie!

 

Superfood chocolade

 

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *