Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el (gedroogde) bieslook
  • 1 el (gedroogde) koriander
  • 1 el Ras-el-Hanout (kruidenmengsel)
  • 1 el Kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • (kiemgroenten)

Deze soep zou ik elke dag wel kunnen eten! In elk geval in de herfst. Lekker met wat brood als maaltijd of gewoon zo als tussendoortje. Ik gebruik Ras-el-Hanout, een Marrokkaans kruiden-/specerijenmengsel met wel twintig soorten erin, waaronder gemberpoeder, komijnzaadjes, nootmuskaat, kaneel en kardemon. Samen met de kurkuma, een theelepel chilipoeder, in combinatie met de heerlijke smaak van alle verse groenten die erin zitten, maakt dit een zeer smakelijk soepje!

 

Zo maak je het:

  • Was en snijd alle groenten in kleine stukken. Snipper de ui en knoflook.
  • Zet een grote pan op het vuur en verhit daarin een beetje olie. Fruit de ui, knoflook en prei voor enkele minuten. Voeg dan de bieslook, koriander, Ras-el-Hanout, kurkuma en de chilipoeder toe en roer goed door elkaar. Laat nog enkele minuten door fruiten. Voeg eventueel wat water toe om te voorkomen dat de kruiden aanbranden op de bodem.
  • Doe daarna de pompoen, courgette en wortel erbij en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg water toe, zoveel dat alles onder komt te staan. Breng op smaak met zout en laat het geheel zo’n 15 minuten door koken, met de deksel op de pan.
  • Zet de pan van het vuur als alle groenten gaar zijn. Pureer ze nu met de staafmixer tot een gladde soep. Ruik, proef, en breng op smaak wat peper en/of zout als dat nodig is.
  • Schenk de soep in de kommen en voeg eventueel wat kiemgroenten toe als topping. Hhmmm! Eet smakelijk!

 

 

Pittige pompoensoep

 

 

 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *