Snel wokgerecht met prei, venkel en kikkererwten

Snel wokgerecht met prei, venkel en kikkererwten

Ingrediënten

 • 1 prei
 • 1/2 venkel
 • 1/2 zoete aardappel
 • 4 kleine trostomaatjes
 • 75 g quinoa
 • 1 potje kikkererwten (220 g)
 • (gedroogde) bieslook
 • currypoeder (kruidenmix)
 • 1 el lijnzaad
 • 1 el zonnebloempitten
 • olijfolie
 • zout
 • peper

Dit gerecht is een typisch gevalletje van kliekjesdag-heeft-goed-uitgepakt! Ik had nog wat gebakken zoete aardappel liggen in mijn koelkast, die ik de dag ervoor had gebruikt bij de avondmaaltijd. Een verse venkel had ik al gesneden om ’s middags als tussendoortje te eten, maar daar bleef nog wat van over. Zonder zin om lang in de keuken te staan besloot ik om er snel wat verse groenten bij te wokken en daar een restje quinoa en een pot kikkererwten aan toe te voegen om er een volwaardige maaltijd van de maken. De topping van lijnzaad en zonnebloempitten geeft een lekkere bite aan dit gerecht. Met de aangegeven hoeveelheden maak je voldoende voor 2 personen, maar snijd vooral meer prei, venkel of zoete aardappel dan nodig want dat die kun je eigenlijk altijd weer goed ergens bij gebruiken! Absoluut geen hoogstandje dit gerecht, maar wel een goed voorbeeld van hoe makkelijk en snel je een super gezonde maaltijd in elkaar zet!

 

Zo maak je het:
• Was en snijd de zoete aardappel, venkel, prei en tomaten in stukjes.
• Kook de plakjes zoete aardappel 5 minuten om ze daarna mee te wokken.
• Kook de quinoa in 10 minuten (of volgens gebruiksaanwijzing) gaar, samen met een snuf zout, wat gedroogde bieslook en twee theelepels currypoeder (kruidenmix van o.a. kurkuma, komijn, koriander, hoornklaver, peterselie en chilli, zonder toevoegingen).
• Verhit wat olie in een wok en wok daarin de prei en venkel voor zo’n 2-3 minuten. Voeg dan de tomaatjes, zoete aardappel en de gare quinoa toe en mix goed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.
• Schep de mix op de borden en top met wat lijnzaad en zonnebloempitten. Eet smakelijk!

 

Snel wokgerecht met prei, venkel en kikererwten

 

 

 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *