Sticky non-brownies

Sticky non-brownies

Ingrediënten

 • 2 zoete aardappels (600 g)
 • 14 Medjouldadels, ontpit
 • 100 g havermout
 • 80 g amandelen
 • 4 el rauwe cacao
 • 3 el agave siroop
 • snufje zout

Als je het mij vraagt  is elk gerecht met zoete aardappel goed! Ik gebruik zoete aardappel veel in salades, maar ook in soepen en curry’s, maak er frietjes van en gebruik ze zelfs voor zoete gerechten, zoals deze.  Hoewel, zoet… Verwacht niet dat deze non-brownie smaakt zoals ie er uit ziet! De combinatie van dadels, zoete aardappel en een beetje agavesiroop geven dit gerecht een heerlijk zachte, tikkie plakkerige structuur en een licht zoete smaak, maar de hoeveelheid zoet is niet te vergelijken met de ‘echte’ (suikerbom) brownie. Desondanks slaagt deze sticky non-brownie er altijd prima in mijn zoete trek te stillen. En dat terwijl ie goed door kan als een gezond tussendoortje! Maken dus!

 

Zo maak je het:

 • Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes in ongeveer 15 min. gaar.
 • Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze fijn tot ‘meel’. Doe hetzelfde met de havermout.
 • Voeg dan ook de Medjouldadels (ik snijd ze eerst altijd in kleinere stukjes omdat er anders een grote ‘bonk’ in mijn keukenmachine ontstaat die niet meer uit elkaar gaat; check even hoe dit voor jouw keukenmachine is!) en later alle andere ingrediënten toe en laat de keukenmachine draaien tot er een gladde massa ontstaat.
 • Schenk de massa in een met bakpapier beklede ovenschaal (25 bij 15 cm) en zet voor 20-30 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat het geheel eerst afkoelen voordat je het in stukken snijd. Eet smakelijk!

 

Zoete aardappel brownie

 

 

 

 

 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *