Kokos balletjes

Kokos balletjes

Ingrediënten

  • 2 handjes dadels
  • 1 handje ongezouten, ongebrande, noten
  • 1 el cacao
  • kokosrasp
  • (appelstroop)


Dit tussendoortje is echt één van mijn favorieten. Het is zo snel en makkelijk te maken! Na een beetje oefenen duurt het niet langer dan tien minuten om de balletjes in elkaar te draaien. Ik maak ze vaak met kokos, maar je kunt ook variëren met bijvoorbeeld cacao of sesamzaadjes als toplaag.  Zie ze als een gezond alternatief voor een stukje chocola. De nootjes leveren gezonde vetten en de dadels bevatten flink wat kalium. Maar net als met chocola, moet je er niet al te veel van eten, want ze bevatten tevens flink wat energie (kcal)! Precies weten hoeveel er in zit? Check de voedingswaardetabel* onder aan het bericht.

 

Zo maak je het:

  • Doe de dadels en nootjes in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het geheel in kleine stukjes is verdeeld en aan elkaar gaat plakken. Gebeurt dat laatste niet, voeg dan nog wat extra dadels toe of een eetlepel appelstroop.
  • Voeg de cacao toe en laat weer even draaien.
  • Haal de massa uit de keukenmachine en doe deze in een kom. Kneed het deeg zodat het één geheel wordt. Maak er vervolgens kleine balletjes van.
  • Rol de balletjes door de kokosrasp. Klaar is Kees! Enjoy!

 

Kokosballetjes

 

Kokos balletjes - voedingswaarde

 

 

 

 

 

 

 

*Deze voedingswaardetabel is met zorg samengesteld, maar per kokosballetje kunnen de waarden verschillen. Gebaseerd op getallen uit de NEVO-tabel en de USDA nutrient database. 

 

 

 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *